LandGoed Schagerwaard

LandGoed Schagerwaard is een initiatief van de familie Wegman, die de boerderij al sinds 1869 in de familie heeft. Het landbouwbedrijf is toe aan een tweede leven. In juli 2018 wil de familie Wegman dit ideaal realiseren aan de Middenweg 23 te Dirkshorn.

LandGoed Schagerwaard -Paardenfokkerij & Zorgboerderij- bestaat uit 11 hectare land, waarvan 9 hectare land- en tuinbouwgrond en 2 hectare grasland. Vanaf september 2018 zal er 5 hectare grasland beschikbaar zijn voor de pony’s en paarden. Wij hebben gekozen voor nieuwbouw naast onze prachtige ‘oude’ stolpboerderij, zodat we aan alle kwaliteitseisen van de huidige tijd kunnen voldoen.

Het management van het gehele complex ligt bij de familie Wegman.

Onze begeleiders zijn allen middelbaar of hoger opgeleid. Tevens beschikken zij over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Zij zijn allen in het bezit van de juiste diploma’s en daarnaast beschikken zij over de kwaliteiten om goed te luisteren en echte aandacht te geven. Uiteraard hebben zij een grote affiniteit met ouderen en dieren. Ze geven door een stuk eigenheid kleur aan de dag voor de gast.

Ons hoofddoel is altijd om iedere gast een prettige dag te bezorgen en samen fijne momenten te beleven.

Belangrijk nog is te vermelden dat wij een stagebedrijf worden voor zowel de zorg als de paardenfokkerij/paardenhouderij.

Praktische informatie

Voor een gesubsidieerde dagopvang bij LandGoed Schagerwaard heeft u een zorgindicatie of WMO indicatie nodig. Met een PGB of wanneer u zelf de kosten draagt, kunt u ook bij ons terecht. Heeft u geen indicatie? Dan kunt u deze aanvragen bij uw gemeente. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van deze indicatie, dan helpen wij u daar graag mee.

Paardenfokkerij

Naast de functie van pensionstal dient de paardenfokkerij/ stoeterij een bijzondere beleving te geven met paarden, pony’s en veulens. Deze beleving geldt zowel voor de gasten van de dagopvang als voor de verzorgers en berijders van de dieren. Wij bieden als paardenfokkerij vele mogelijkheden. We verwijzen u hiervoor graag naar de informatie onder ‘paardenfokkerij / stoeterij / pensionstal‘ op deze website.

Foto’s Ed van de Pol